sunnuntai 31. maaliskuuta 2019

Case Envestio.com

Käsitellääs nyt eräs itselläni kokeilussa oleva sijoitusinstrumentti eli aikaisemminkin mainitsemani Envestio.com joka siis on lyhytaikaisten yrityslainojen joukkorahoitus sivusto. Palvelu on auennut sijoittajille loppuvuodesta 2017 ja itse kiinnostuin siitä alkukesästä 2018

Aluksi sivustolla tarjotut korot tuntuivat vain liian hyviltä ollakseen totta ja asiaa pitkään selvittelinkin löytämättä kuitenkaan luurankoja kaapista. Olin yhteydessä muun muassa taustayrityksen toimistolle ja keskustelin siellä toimivien henkilöiden kanssa. Lopulta tulin tulokseen että uskallan sijoittaa kyseisen alustan kautta.  Lokakuussa 2018 laitoinkin kokeiluluontoisen 100 euroa palveluun ja sijoitin sen kahteen eri kohteeseen molempien laina-ajan ollessa 6 kuukautta. Toisen vuosikorko on 20,67% ja toisen 20,5%. Näistä tulleet korot sijoitin kolmanteen kohteeseen jossa vuosikorko on "vain" 17,5%.  Tarkoituksena piakkoin lisätä tuonne lähipäivinä toiset 100 euroa.

Tällä hetkellä palvelussa tilanne siis se että sijoittaja määrät ovat kasvaneet voimakkaasti mutta uusia sijoituskohteita ei tule läheskään samaa tahtia kuin pitäisi, jolloin uudet kohteet rahoitetaan nopeastikin (uusimmat rahoitettiin alle 2 päivässä). Tämä osaltaan johtanut myös vuosikoron laskuun joka nykyään on kohteissa noin 16-19%. Alkuaikoina se oli reilu 20% lähes joka kohteella.

Ketkä siellä rahaa sitten tarvitsevat? Suurin osa on Baltiasta kotoisin yrityksiä toimialoina muun muassa energia-, elintarvike- ja raskasteollisuus. Yrityksiä oon siis joka lähtöön alkaen tuulivoimalan rakentamisesta vihannes myyjän kautta alumiinin kierrätykseen. Yritykset käyttävät palvelua siltarahoitukseen ennen kuin saavat pidempiaikaisen rahoitusjärjestelyn valmiiksi. Tästä syystä yritykset siis ovat valmiita maksamaan noinkin korkeaa korkoa. Ja tietysti eivätpä nämä yritykset varmasti mitään AAA- luokituksen yrityksiä ole. Tästä huolimatta vielä ei ainakaan ole tullut luottotappioita, mutta näissäkin tapauksissa ei jää tyhjän päälle. Käytännössä kaikki lainat ovat "secured debt" jolloin sijoittaja saa suoraan 80% pääomastaan takaisin ja loput 20% menee perinnän kautta. Lainoilla ei palvelussa ole lainkaan jälkimarkkinoita, mutta mikäli kesken laina-ajan tulee toisiin aatoksiin saa pääoman nostettua pois 95% osuudella alkuperäisestä eli toisin sanoen 5% pääomaa joutuu maksamaan tästä.

Pääoman laitto palveluun menee kansainvälisenä maksuna ja on siten ilmainen samoin kun palveluun liittyminen ja pääoman pois nosto. Kokeilin nostaa pääomaa pois ja omalle tililleni se tulikin neljässä päivässä eli sitäkin osin homma toimii hyvin. Muutenkin palvelun käyttöliittymä on erittäin helppo ja selkeä ja sieltä saa suoraan ladattua tarvittavat raportit verottajaa varten.

Omalta osaltani olen ollut tyytyväinen palveluun ja aion jatkaa sen käyttöä sekä lisätä pääomaa sinne nyt kun palvelu on läpäissyt kokeilujaksoni. Aion kuitenkin pitää sivuston osuuden salkustani varsin pienenä.

Mikäli päätit kokeilla sivustoa rekisteröidy ja talleta 100 euroa alla olevan linkin kautta niin saamme MOLEMMAT 5 euron palkkion saman tien sekä pienen komission seuraavan 100 päivän ajan. Mennessäsi linkin kautta näyttää ettei mitään erikoista tapahdu, mutta se toimii kyllä.
Rekisteröitymislinkki: https://envestio.com/?invite=tPcxaOr

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuukausikatsaus 4 ja 5/19 myöhässä mutta tulossa...

Noniin nyt on vihdoin juhannuksen pyhinä aikaa taas kirjoitella... Ollut vähän turhankin kiireinen ja ei ole kerennyt tänne edes kuukausikat...