lauantai 5. tammikuuta 2019

Kuukausikatsaus 12/2018 Vuoden yhteenveto

Noniin nyt vuoden viimeisen tai no pitäisikö sanoa ensimmäisen kuukausikatsauksen paikka ja samalla vedän yhteen koko viime vuoden sijoitusteni osalta.

Joulukuussa tuli takkiin ja kovaa kiitos osakkeiden joulunpunaisen värin jota näkyi koko kuukauden. Lopputuloksena arvonlaskua joulukuulta suhteellisen maltillinen -393 euroa. Uutta pääomaa sain lisättyä 1530 euroa ja siten ylitin vuoden säästötavoitteeni. Viime kuukausikatsauksessa mainitsemani lomarahat lopulta tulevatkin vasta tammikuun katsaukseen. Mutta mihin sitten käytin tuon 1530 euroa? Varsin tylsästi... eli 500 euroa Bank Norwegian, 250 euroa OP Amerikka sekä Aasia indeksi rahastoon kumpaankin, uuden s-jäsenyyden 100 eurolla, 50 euron kuukausisäästöni OP maailma indeksiin ja ainoana mielenkiintoisena Sammon osto-ohjelmastani 10 kpl 38,00 keskihinnalla tuli tankattua. Eli varsin tylsä ostojen puolesta tämä kuukausi...

Totesin jossain kohtaa kuuta että parempi vähentää salkun katsomista kun huomaa heti sen jälkeen olevansa hieman huonolla tuulella, joten vähensin hetkellisesti sijoitus uutisten sekä salkun kokoaikaista tarkistamista.
Osakesalkussa ainoa positiivisella oleva onkin Telia, mutta jottei epätoivo iske täysin niin osakkeista 65% on alle 10% punaisella, joten hätää ei vielä ole...

Osinkojen osalta oli myös köyhää ja niitä maksoi vain Citycon 12 euron verran.

Sitten koko vuoden yhteenveto:

Tavoitteita:
Arvopaperisalkun koko 10 000 euroa (Tämä siis kaikki muu paitsi Bank Norwegianissa olevat koska siellä vararahasto ja moottoripyörään varatut rahat)
Uusi pääoma 8000 euroa
Koko salkun tuotto 5%
Osinko prosentti 1%
Osinko euroina 50e

Lopputulos:
Salkun koko 31.12 : 9088 euroa syynä epäonnistumiseen lähinnä loppuvuoden vahvasti negatiivinen arvon muutos jota ilman olisi pelkällä pääomalla ylittänyt tavoitteen.
Pääomaa tuli lopulta lisättyä 8107 euroa
Salkun tuotto -6,47% aika pitkälti menee samaan kuin ensimmäinen...
Osinko prosentiksi muodostuis 0,8% tämä jäi näin matalaksi koska lisäsin suurimman osan pääomasta vasta kevään jälkeen jolloin osinkojakaan ei enään juuri herunut.
Osinko euroina 60 Tämä lopulta ylittyi kiitos Cityconin ja tästä on hyvä lähteä ensivuotta kohti.
Pyrin mahdollisimman pian tekemään kirjoituksen ensivuoden tavoitteista ja suunnitelmista.

Hyvää ja tuottoisaa alkanutta vuotta kaikille sijoittaja kollegoille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuukausikatsaus 4 ja 5/19 myöhässä mutta tulossa...

Noniin nyt on vihdoin juhannuksen pyhinä aikaa taas kirjoitella... Ollut vähän turhankin kiireinen ja ei ole kerennyt tänne edes kuukausikat...