torstai 8. marraskuuta 2018

Tästä se lähtee osa 1/3 Miten tähän on päädytty?

Alkuun on varmastikin hyvä kirjoittaa vähän itsestä ja talouteeni liittyvistä perusasioista. Aion jakaa tämän kolmeen postaukseen aiheinaan historia, nykytilanne ja tulevaisuus. Tämä on niistä ensimmäinen.

Eli mitä on tapahtunut että huomaan nyt kirjoittavani sijoitusblogia?

Olen pikku muksusta saakka ollut kiinnostunut rahasta ja lempipelini onkin aina ollut Monopoli. Teinivuosina ei ikinä sen suurempia tullut säästettyä koska aina oli kaikkea (muka) niin tärkeää mitä piti saada. Ajatus tosin osakesijoittamisesta kiehtoi aina, mutta silloin sen aloittaminen tuntui niin vaikealta. Lopulta tammikuussa 2017 marssin pankkiin asiana haluan aloittaa säästämään. Silloin pankin sijoitusneuvoja ehdotti heidän osakerahastojaan ja siitä se lähti. Merkitsin silloin rahastoja muutamalla sadalla eurolla ja aloin aktiivisesti seuraamaan talousuutisia. Loppu vuosi menikin termejä ja muita perusasioita opetellessa.

Tämän vuoden toukokuun alussa lopulta uskaltauduin avaamaan arvo-osuustilin Nordnettiin ja aloin siellä käymään kauppaa osakkeilla. Aluksi hommasta innostuneena tein alottelijoiden yleisimmän virheen eli kävin kauppaa pienillä summilla paljon, jolloin kaikki tuotot sulivat kaupankäynti kuluihin. Kaupankäynnin ja sijoitusteni tilastollisen seuraamisen aloittamisen jälkeen huomasin tämän, jolloin muutin sijoitus strategiakseni: "Osta ja seuraa".  Avasin arvo-osuus tilin Osuuspankkiin heidän lähtiessä mukaan hintakilpailuun ainakin omistaja-asiakkaiden osalta. Tällä hetkellä teen kaikki suorat osake ostot siellä, johtuen edullisemmasta hinnasta pienillä summilla (Max 1%)

Idea sijoitusblogista lähti lukiessa muita blogeja ja niistä saaduista ideoista. Lopullinen päätös tuli kuukausi takaperin tarkoituksena kirjoittaa omista sijoituksista, mielipiteistä ja taloudellisista päätöksistä. Pyrin kirjoittamaan helposti ymmärrettävällä kielellä asioista, että asioista olisi helppo muidenkin aloittelijoiden ymmärtää mitä haen takaa. Toivon myös saavani kirjoituksistani ja mietteistäni kommenteja ja eriäviä mielipiteitä jotta voin kehittyä niin sijoittajana kuin kirjoittajanakin. Osa syy blogiin on myös pitää "sijoituspäiväkirjaa" ja itselle selventää ajatusta ja analyyseja yrityksistä sekä sijoituspäätöksistä.

Tervetuloa seuraamaan matkaani vaurastumiseen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuukausikatsaus 4 ja 5/19 myöhässä mutta tulossa...

Noniin nyt on vihdoin juhannuksen pyhinä aikaa taas kirjoitella... Ollut vähän turhankin kiireinen ja ei ole kerennyt tänne edes kuukausikat...