lauantai 10. marraskuuta 2018

Tästä se lähtee osa 3/3 Tulevaisuuden ihmeet

Selitän tässä tarkemmin tulevaisuuden taloudellisia tavoitteitani ja aukeaisemaan miten olen päätynyt asettamaan sellaiset tavoitteet. Olen tästä kirjoittanut "Tavoitteet" välilehdelle jo hieman, mutta pohdin tässä asiaa syvällisemmin vielä kuitenkaan suoraan vielä kirjoittamatta auki koko sijoitussuunnitelmaani.

Lyhyesti kuitenkin konkreettiset tavoitteeni:

30-vuotiaana nettovarallisuus yli 100 000 euroa

Tähän on aikaa hieman vajaa 9 vuotta nykyisen varallisuuden ollessa noin 10 000 euroa eli tähän pääsyyn puhutaan 10 000 euron vuosisäästöstä huomioon ottamatta tuottoa. Keskiverto päivässa säästöön laitettavana summana se on 26,3 euroa ja kuukausitasolla 803 euroa. Tähän 9 vuoden jaksoon tulee osumaan vähintään 3 vuotta opiskelua, jonka aikana kukkaron nyöreistä todella täytyy pitää kiinni kaksin käsin. Mitenkään mahdoton tämä ei siltikään ole. Sillä valmistumisen jälkeen tulee tulotaso olemaan suhteellisen nopeasti kasvava. Lähempi tavoitteeni on edellisestä johdettu:

25-vuotiaana nettovarallisuus yli 50 000 euroa

Tämä tulee tekemään tiukkaa sillä suurin osa tästä ajasta tulee olemaan opiskelua jolloin tulot ovat pienet, mutta "Ei ne suuret tulot vaan pienet menot".  Konkreettisesti se on 24,9 euroa päivässä säästövauhti ilman tuottoa. Se on opiskelijalle paljon... Tavoitteena onkin nyt 9 kuukautta ennen opiskeluiden alkua tehdä töitä mahdollisimman paljon ja säästää vielä enemmän. Toki tätä tavoitetta kerkeää auttamaan opintolainan hyvitys ja sen opintolainan antama vipu, mutta työtä se vaatii silti paljon.

"It’s OK to Dream Big"  -Warren Buffet

Kuinka sitten aion saavuttaa nämä tavoitteeni? 
Tässä on ehkä hyvä kertoa elämän tyylistäni se että en ole se pahin kitupiikki, joka jättää tuotteen ostamatta koska se on kallista. Olen sellainen, että jos jotain asiaa tekee mieli se pitää ostaa ja nauttia siitä, mutta tätä ei saa tehdä joka asian kanssa ja koko ajan. Vähän samoin kuin jokainen salilla käyvä tuntee termin "cheat day/cheat meal". Sovellan tätä ajattelu tapaa myös talouden hallintaani. Suurimman osan ajasta sen on oltava kurinalaista jolloin syntyy tulosta, mutta ajoittain on sallittava palkinto myös itselleen. 

Sitten itse konkreettisiin asioihin, joilla aion varallisuuttani kasvattaa. Tulen tästä todennäköisesti kirjoittamaan kokonaan oman tekstin, mutta tässä jo esimakua siitä miten toimin: budjetoin kuukausittain tulot ja menot ennen kuukautta ja "ylijäämän" laitan säästöön heti kuun alussa, sillä kuun lopussa se olisi sulanut kaikkeen mahdolliseen. Itsellä myös automaattinen kuukausisäästö sopimus käytössä. Aikomuksena on avata myös ASP-tili hyvinkin pian ja hyödyntää myös Osuuspankin "Säästöpossu" eli joka kerta kun maksaa kortilla menee pieni summa erilliselle säästötilille. Tällä tavalla tulee säästettyä huomaamattaankin.

Kommentoikaa mikäli teille tulee ajatuksia tai ideoita joista haluaisitte minun kirjoittavan niin saadaan blogista ei vaan minun itseni näköinen vaan myös lukijoiden näköinen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuukausikatsaus 4 ja 5/19 myöhässä mutta tulossa...

Noniin nyt on vihdoin juhannuksen pyhinä aikaa taas kirjoitella... Ollut vähän turhankin kiireinen ja ei ole kerennyt tänne edes kuukausikat...