perjantai 9. marraskuuta 2018

Tästä se lähtee osa 2/3 Tilanne on nyt vaan tämä

Mitäs on tämän hetkinen salkku syönyt ja miksi?
Koitan tässä vähän avata mitä siellä salkussa tällä hetkellä on ja miten ne on sinne päätyneet, kuitenkaan yksittäisiä yrityksiä sen tarkemmin vielä toistaiseksi analysoimatta.

Salkkuni koko siis on tämän päivän (9.11.2018) markkina-arvoltaan 13 760,65e, josta osakkeissa 5874,45e ja prosentteina 43% salkusta. Osakkeet olen mielessäni jakanut kahteen osaan: 1. Vakaat osingon maksajat 2.Kasvuyritykset. Tämä jaottelu jota käytän on karkea, mutta pyrin selittämään myöhemmissä postauksissa tarkemmin miksi jaottelen näin ja miksi siellä on myös poikkeuksia. 

Jaotteluni ensimmäisen luokan osakkeita löytyy melkein joka piensijoittajalta ja tähän luokkaan kuuluvat muun muassa Nokia, Nordea, Nokian tyres ja Stora Enso. Tämän ensimmäisen kastin yrityksiä on koko osakkeistani 85,1% joka on aika tarkalleen tavoittelemani painosuhde näiden kahden luokan välillä.

Osakkeiden toisesta luokasta eli kasvuyrityksiltä en edellytä korkeaa ja vakaata osinkoa vaan vahvoja tulevaisuuden kasvunäkymiä ja niitä mielestäni (ainakin ostohetkellä) on parhaiten esittänyt Componenta (3,1% salkusta), Loudspring (5,0%) ja Lehto (6,8%). Uskon edelleen näiden yritysten tulevien vuosien kasvuun vaikka viime aikoina kahta viimeistä on lyöty oikein olan takaa. Nämä muodostavat osakkeista lopun 14,9%.

Toinen omaisuusluokkani on rahastot, joka on pienin, mutta osuuttaan kasvattava luokka. Tämän hetken markkina-arvoltaan 764,04e ja 6% osuus. Suurin osa täältä löytyvistä arvopapereista on aivan sijoittaja urani alkuvaiheessa pienillä summilla merkitsemiä kasvurahastoja, jotka ovat ikäänkuin unohtuneet. Tilanne niiden osalta saa toistaiseksi olla se ja rahastoissa menee tällä hetkellä 50e/kk tahdilla OP Maailma indeksi rahastoon, joka on oman näkemykseni mukaan hinnaltaan varsin siedettävä (bonusten jälkeen 0,14% hallinnointipalkkio). 

Kolmas, joka on nimellisesti suurin, mutta todellisuudessa pienin omaisuusluokka on korkosijoitukset. Markkina-arvoltaan tämä on 7121,58e ja 52% salkusta. Syy miksi sanoin tämän olevan pienin johtuu siitä että se on jakautunut seuraavalla tavalla: Bank Norwegianissa talletettuna 7000e, josta on varattuna 6000 euroa ensi keväänä hankittavaa moottoripyörää varten. Sekä yrityslainoja joukkoraihoittavaan Envestioon, jossa on kokeiluna tällä hetkellä 100e. Eli todellinen sijoituspaperi arvo tälle on vain 1100e, josta tuo 1000e Norwegianissa toimii taloudellisena puskurina. 

Tulen tarkemmin lisäämään tiedot hankinta-arvoineen ja tarkkoine osake määrineen "Sijoitukset" välilehden alle, johon aion ruveta ne kerran kuukaudessa kuukausikatsauksen kanssa päivittämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuukausikatsaus 4 ja 5/19 myöhässä mutta tulossa...

Noniin nyt on vihdoin juhannuksen pyhinä aikaa taas kirjoitella... Ollut vähän turhankin kiireinen ja ei ole kerennyt tänne edes kuukausikat...